Klasický cheesecake

Klasický cheesecake

Popis

Vynikajúci Cheesecake v tej najklasickejšej podobe.

Ingrediencie pre 12 porcií

500 gram   tvarohu
250 gram   kyslej smotany
50 gram   masla
1 kus   vajíčko
1 balíček   Bebe keksov
25 gram   orechov
2 pol. lyžica   hl. múky
150 gram   cukru
1 kus   vanilky
1 kus   pomaranča

Poznámka

Cheesecake sa k nám na Slovensko dostával veľmi pomaly, aj keď vo svete patrí k overeným a obľúbeným klasikám. Jeho pôvod je síce v Európe, avšak až v Amerike kam ho priniesli emigranti z Európy sa tento skvelí zákusok preslávil.

Postup

Na prípravu cesta použijeme balíček BeBe keksov, ktoré rozdrvíme na prášok do ktorého primiešame pomleté vlašské, alebo iné orechy, štipku soli a roztopené maslo. Formu si vymastíme maslom, prípadne použijeme papier na pečenie. Na dno formy rozotrieme pripravenú zmes. Na plnku zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, cukor, vajíčko a hladkú múku. Nakoniec primiešame zrniečka z asi polovičky vanilkového struku a trošku postrúhanej pomarančovej kôry. Celú hladkú masu vylejeme na keksové cesto, vyhladíme a dáme piecť na 45 – 50 minút pri 150 stupňoch. Cheesecake podávame až po vychladnutí, môžeme dozdobiť lupienkami opražených mandlí.