Suroviny:
2 balenia lístkového cesta
1 vajce
500ml vody
500g krupicového cukru
5 bielkov
hladká múka na podsypanie
práškový cukor na poprášenie
cukrárske trubičky
Postup:
Rúru zahrejeme na 200ºC. Dosku na váľanie posypeme múkou a cesto na ňom rozváľame na tenký plát s veľkosťou zhruba 60×40 cm. Vajce rozšľaháme a natrieme ním plát. Potom cesto rozkrájame na asi 3 cm široké prúžky. Jednotlivé prúžky natáčame na cukrárske trubičky tak, aby vajcom potretá strana zostala navrchu. Trubičky dáme na plech, vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút. Do hrnca dáme 500g cukru, zalejeme vodou a varíme, pokiaľ nemá teplotu 118°C. Bielky dáme do misy a vyšľaháme sneh. Ešte horúcu cukrovú zmes vlejeme do vyšľahaných bielkov a mixujeme, pokiaľ zmes úplne nevychladne. Pripravenú náplň dáme do cukrárskeho sáčku a naplníme šamrole. Hotové šamrole nakoniec pocukrujeme.