Salikalové rezy

Salikalové rezy

Cesto:

20 dkg hladkej múky

10 dkg hrubej múky

10 dkg masla

10 dkg praškového cukru

1 vajce

salajka (jelenia soľ)

trochu mlieka

Cesto vymiesime z uvedených prísad na doske a necháme 1 hodinu odstáť. Zmes rozdelíme na 3 časti, každú vyvaľkáme a osobitne upečieme na tukom vymastenom plechu.

Plnka:

0,5 l mlieka

2 lyžice hladkej múky + 1 lyžica solamilu

1 vanilkový cukor

20 dkg práškového curku

25-30 dkg masla

rum

kakao (čokoláda)

5 dkg pomletých orechov

1 žĺtok

Z 0,5 l mlieka, múky, solamilu a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme žĺtok, kakao a rum a postupne pridávame polovychladnutú kašu. Vytvorenou zmesou postupne natrieme upečené pláty, zalejeme čokoládovou polevou a pokrájame na úhľadné rezy.